Presentation

Efter många år med andra hundraser blev jag 1993 ägare till min första Rhodesian Ridgeback. Det var en tik som hette Ronja. Hennes temperament och lynne passade mig perfekt. Fortsättningen var given och mitt intresse för rasen har bara ökat. I dag har jag två RR-tikar, förutom då flocken utökas med en valpkull ungefär en gång per år.

För att kunna sköta mina hundar på bästa sätt och ge mina valpköpare bästa möjliga stöd och hjälp har jag genomgått:

Svenska Kennelklubbens (SKK) uppfödareutbildning hundinstruktörsutbildning i Anders Hallgrens regi SKK:s Kennelkonsulentutbildning (arbetar som kennelkonsulent för SKK)Barbro Börjessons utbildning om mentalitet och mentaltest för hundar

Jag medverkar till att alla mina kullar MH-beskrivs för att varje valpköpare ska få en god uppfattning om sin hunds mentalitet och för att jag ska kunna utvärdera mitt avelsarbete.

Det är mycket viktigt för mig att få goda och varaktiga hem med intresserade och engagerade "hussar" och "mattar" till mina valpar.

Lionridge's kennel bedriver en seriös uppfödning i liten skala. Mina hundar lever ett familjeliv och alla valpar föds upp tillsammans med hela familjen.

Välkommen att maila om du är seriöst intresserad av en Lionridge's valp.